Page 1 of 1

STM32F100 discovery demo

Posted: Fri Jul 05, 2019 5:42 pm
by misterno
Hi all,

I have a problem with chibistudio, i don't know how to handle it and i want your help.
The board i 'm trying to test is the STM32FVLD discovery.
This kit is working well only with ST-link utility so far.

I 'me trying to run the demo and i get the following error:

Open On-Chip Debugger 0.10.0+dev-00226-g1c2e3d41d (2017-12-23-10:15)
Licensed under GNU GPL v2
For bug reports, read
http://openocd.org/doc/doxygen/bugs.html
Warn : Interface already configured, ignoring
Error: already specified hl_layout stlink
Info : The selected transport took over low-level target control. The results might differ compared to plain JTAG/SWD
adapter speed: 1000 kHz
adapter_nsrst_delay: 100
none separate
srst_only separate srst_nogate srst_open_drain connect_deassert_srst
Info : Unable to match requested speed 1000 kHz, using 950 kHz
Info : Unable to match requested speed 1000 kHz, using 950 kHz
Info : clock speed 950 kHz
Error: libusb_open() failed with LIBUSB_ERROR_NOT_SUPPORTED
Error: open failed
in procedure 'init'
in procedure 'ocd_bouncer'

Any help will be appreciated
TIA

Re: STM32F100 discovery demo

Posted: Fri Jul 05, 2019 7:09 pm
by guglielmir
Ciao Misterno,
this forum is intended to provide support about topic related to our articles while your question seems more related to ChibiStudio.

Said that, I suggest you to try to connect to the debugger through the STLink Utility to be sure your drivers have been installed properly and that HW is working appropriately.